sportschoenen

Terugblik sportjaar 2012

De redactie heeft gekeken hoe de sportclubs in de wijk het afgelopen jaar hebben gepresteerd in de volgende sporttakken: voetbal, hockey, korfbal en atletiek.

Door onze sportverslaggever Gabriel Abdo

Voetbal

In de wijk Wesselerbrink zijn vier clubs actief in voetbal: Victoria’28, FC Suryoye-Mediterraneo, de Enschedese Boys en UDI.

Victoria’28 is actief in de tweede klasse J. Het eerste elftal staat voorlopig op de tiende plaats met 13 punten uit 12 wedstrijden. Kortom, Victoria’28 kan beter dan waar ze nu staat.

In de vierde klasse A maken deel de verenigingen FC Suryoye-Mediterraneo en wijkgenoot Enschedese Boys. FC Suryoye staat op de vierde plaats met 23 punten uit 12 wedstrijden, terwijl de Enschedese Boys op de laatste plaats staat met 1 punt uit 12 wedstrijden. Kortom, FC Suryoye presteert boven de verwachtingen terwijl de Enschedese Boys ondermaat presteert.

UDI komt uit in de vijfde klasse B. De ploeg staat zevende in klassement met 17 punten uit 12 wedstrijden. UDI voldoet aan zijn mogelijkheden en verwachtingen in deze klasse.

Hockey

De Enschedese hockeyvereniging (EHV) komt uit in de tweede klasse D. De ploeg staat op dit moment eerste met 25 punten uit 11 wedstrijden.

De dames 1 van EHV komt uit in de 1e klasse. De ploeg staat in klassement vierde met 22 punten uit 13 wedstrijden.

De hockeycompetitie voor de twee teams wordt hervat op 10 maart 2013.

Korfbal

DOS-WK komt uit in de 2e klasse C. De ploeg staat voorlopig op de laatste plaats.

Atletiek

De heren van AC-Tion zijn afgelopen jaar Nederlands kampioen geworden in de masterteams.

Slotwoord

Tot zover deze terugblik. Namens de redactie van wijkkrant Brinkpraat en wesselerbrink.com wens ik alle sportverenigingen in de wijk een sportief 2013.