logo

De zonnekaart van Enschede

Bespaar direct met zonnepanelen! Wil je weten hoeveel jij kunt verdienen met zonnepanelen of een zonneboiler? Ga dan naar de zonnekaart. Vul je adres in en zie meteen hoeveel jij kunt besparen. Snel, makkelijk en overtuigend.

Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Stroom uit zonlicht is duurzaam omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen.

Zonnepanelen voorzien op een duurzame manier in een deel van de stroombehoefte van uw huishouden. Zonlicht is onuitputtelijk en biedt daarom een aanzienlijke besparing op waar u jarenlang van kunt profiteren. Ook op korte termijn kunt u kosten besparen: nu zonnepanelen installeren betekent direct voordeel op uw jaarlijkse energierekening.

Tel je winst uit op de zonnekaart
Op de zonnekaart van de gemeente Enschede zie je met één klik of jouw woning geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen, wat je bespaart en wat de terugverdientijd is. Ga naar www.ikdoeookgroen.nl en tel uit je winst!

Bekijk jouw huis op bovenstaande website en zie welke besparing je kunt realiseren. Geef je adres op en bekijk met één druk op de knop of je dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler. Enthousiast over de uitkomst? Vraag direct een offerte aan bij één van de erkende leveranciers uit de regio.

Duurzaamheidslening
Weet je dat je in Enschede een duurzaamheidslening kunt krijgen met een heel lage rente (3% korting op het gemiddelde, actuele rentetarief)? Jouw maandelijkse kosten blijven, door de besparing op je stroomrekening, gelijk of dalen zelfs. Zonnepanelen hoeven je dus echt helemaal niets te kosten. Sterker nog: ze leveren vanaf dag één een flinke besparing op.

Meer weten?
Op www.ikdoeookgroen.nl vind je meer informatie over de financiële mogelijkheden, de zonnepanelen en de zonnekaart. Deel je ervaringen met de zonnekaart op deze website en maak kans op een iPad Mini.

John en Sylvia 1LZij telden hun winst al: 
John en Sylvia Arendsen wonen in een koophuis in de Stroinkslanden:
“Mensen zijn verbaasd als ze horen hoe klein onze investering is geweest en in hoeveel jaar we het terugverdienen. Bij ons is de terugverdientijd maar zes jaar. Op 28 juni zijn de zonnepanelen bij ons geïnstalleerd en nu al besparen we 45 euro per maand op onze energierekening. En dan hebben we de zonnigste maanden, mei en juni, met het hoogste rendement nog niet eens gehad.”

Noot van de redactie: Deze mededeling en oproep voor het aanschaffen van zonnepanelen is van de gemeente Enschede en niet van de wijkraad Wesselerbrink.