smileyveld

Leger des Heils adopteert stukje wijk

In en rond het Smiley gebouwtje aan de Hertmebrink gebeuren zaken die er niet thuis horen. Het Leger des Heils gaat die ruimte adopteren, en Alifa houdt toezicht.

Door Ton Loevering, wijkbeheerder Wesselerbrink

Zoals we allemaal weten ligt er een Smiley-veld aan de Hertmebrink, vlakbij het wijkcentrum de Magneet. In en rond het Smiley gebouwtje zijn diverse activiteiten te doen. Helaas gebeuren er ook zaken die er niet thuis horen. Dit komt doordat het een beetje verscholen ligt achter de bosjes en er tot nu toe geen toezicht was.

Om dat te verbeteren is er een plan gemaakt, samen met Alifa, 50/50 Workcenter (Leger des Heils), en het Stadsdeelbeheer. Alifa gaat toezicht houden en doet verschillende activiteiten, het Stadsdeelbeheer brengt het geheel meer in het zicht, en het Leger de Heils gaat de aangegeven ruimte adopteren: zij gaan het zwerfvuil verwijderen, bestrating onkruid vrij houden en het hoge gras rondom obstakels weg maaien.

legerdesheils

Aan het Smiley gebouwtje willen we graag een vitrinekast of publicatiebord maken met spelregels en eventuele aankondiging van activiteiten. Het Leger des Heils heeft een eigen houtbewerkingwerkplaats daardoor ze goed in staat zijn om een mooi bord te ontwerpen en te maken.