boomstammen

Boomstammen tegen auto’s in het park

Het Wesselerbrinkpark wordt met hulp van veel organisaties netjes gehouden. Nachtelijke autoraces op de Hoge Bult horen daar niet bij.

Door Ton Loevering, wijkbeheerder Wesselerbrink

Het afgelopen jaar is het park behoorlijk onder handen genomen. De asfaltpaden zijn voor een groot deel vernieuwd, de Vlindervlek is gespit en ingezaaid met een bloemenmengsel, en daaromheen is een meidoornhaag geplant. De Hoge Bult is opnieuw ingeplant, er is veel rommel achter de woningen opgeruimd, en de bomen hebben een snoeibeurt gehad. Samen met bewoners, de medewerkers van ‘t Polböske, het Leger des Heils, de vereniging van de modeltreintjes en de medewerkers van Kinderboerderij De Wesseler proberen we het park netjes te houden.

Het maaibeheer is veranderd, het maaien is van 26x maaien terug gebracht naar 1x maaien per jaar. Het totaalbeeld is daardoor veranderd.

Wat je ook ziet is dat er boomstammen op het gras liggen aan de zijde van de Broekheurnering en de Wesselerbrinklaan. Het schijnt dat er via deze weg ‘s nachts auto’s het park oprijden en vervolgens onderaan de Hoge Bult rondjes op het gras draaien. Het is goed dat er een groep bezig is om het park netjes te houden en het is jammer dat er een andere groep is die dat niet doet. Om auto’s te weren van het park hebben we er dus boomstammen neergelegd. Wij hebben voor boomstammen gekozen omdat dat goed in het beeld past. Het gras wordt op een natuurlijke manier beheerd en daar passen deze boomstammen goed bij.