herstelfontein

Fontein Wesselerbrinkpark wordt in ere hersteld

Als alles meezit dan spuit deze zomer de fontein na 8 jaar weer gezellig bij het Wesselerbrinkpark, en klatert ook de waterval weer.

In de openbare wijkvergadering van november lieten wijkbewoners weten dat ze de fontein erg missen. De fontein bij het winkelcentrum aan de Broekheurnerrondweg raakte 8 jaar geleden defect. Het beleid van de gemeente was destijds om niet in fonteinen te investeren. Wijkbewoner Kitty Veenstra heeft nu het initiatief genomen om budget aan te vragen bij de wijkraad. Wijkbeheerder Tonny Loevering helpt daarbij.

De nodige investering is niet gering. Er moeten twee nieuwe pompen aangeschaft worden: een pomp om water omhoog te pompen naar de waterbak voor de waterval, en een pomp voor de fontein. Samen kosten ze € 20.000. Daar blijft het niet bij. De pompen verbruiken samen € 2.500 aan elektriciteit per jaar. De bedoeling is om de fontein en waterval alleen overdag te laten lopen, met een tijdschakelaar, en dan alleen in de zomermaanden.

Voor de eenmalige investering van € 20.000 heeft de gemeente (Stadsdeel Zuid) gelukkig toegezegd om € 5.000 bij te dragen. Kitty heeft voor de resterende € 15.000 een aanvraag ingediend bij de Werkgroep Wijkbudgetten van de wijkraad. De aanvraag is momenteel in behandeling. Voor aanvragen boven € 5.000 moet een presentatie gegeven worden in een openbare wijkvergadering. Dat gebeurt binnenkort.

Voor de jaarlijkse energiekosten is de financiering nog niet rond. Stadsdeel Zuid heeft toegezegd om voor één jaar (tot 1 januari 2017) de elektriciteitsrekening te betalen. Daarna staan de wijkbewoners er alleen voor. Kitty en wijkraadsecretaris Francis Wessing richten daarom werkgroep De Fontein op. De werkgroep zorgt dat de onkosten elk jaar gedekt worden. We wensen de werkgroep succes en hopen op een spoedig herstel van de fontein!