alifa

Burenhulpdienst: kunnen wij u helpen?

Voor sommige ouderen en mensen met een beperking is het moeilijk om hun boodschappen in huis te krijgen of om kleine klusjes in en om het huis zelf te doen. De burenhulpdienst helpt tegen een kleine vergoeding.

Soms wonen de kinderen te ver weg om meerdere keren per week langs te komen of wordt van hen te veel gevraagd. En andere ouderen hebben geen kinderen waar ze hulp van kunnen krijgen. In die gevallen kan de Burenhulpdienst een helpende hand bieden.

Ook in Enschede Zuid is de dienst actief. Vorig jaar heeft het 944 keer een helpende hand kunnen bieden aan iemand die hulp nodig had. De vrijwilligers helpen ouderen o.a. met het halen van boodschappen. Voor € 2,00 per keer en eventuele vervoerskosten worden de boodschappen gedaan. De Burenhulpdienst helpt bij: kleine klusjes in en om het huis, begeleiden naar huisarts of ziekenhuis, het halen van boodschappen, en het verzorgen van tuinen. Bij de Burenhulpdienst zijn ruim 60 vrijwilligers aangesloten, die wekelijks wijkbewoners in Enschede helpen. De Burenhulpdienst wordt aangestuurd door Alifa Welzijn Ouderen.

Vrijwilligers gezocht: voor het verzorgen van tuintjes kan de Burenhulpdienst vrijwilligers gebruiken. Als je een tuintje van een wijkbewoner zou willen verzorgen dan ben je daar van harte welkom. De Burenhulpdienst is tijdens kantoortijden van maandag t/m donderdag te bereiken op telefoonnummer: 053 477 88 65.