buurtbus2

De buurtbus

Door de Wesselerbrink rijdt een kleine bus met lijnnummer 508. Het is de buurtbus. Een buslijn die geheel wordt gerund door 16 vrijwilligers. Veelal zestigplussers die met veel plezier en enthousiasme er voor zorgen dat hun passagiers veilig op hun bestemming komen.

De buurtbus is maar een kleine bus. Het mag maximaal acht reizigers meenemen. Het grote voordeel van de buurtbus is echter dat er ook op een andere plek dan bij de bekende haltepaal in- en uitgestapt mag worden. Iets wat heel handig is voor de veelal wat oudere passagiers, die de buurtbus vooral gebruiken voor vervoer naar en van het winkelcentrum.

De buurtbuslijn is ontstaan nadat lijn 4 niet meer doorreed naar Winkelcentrum Zuid. De buurtbewoners hebben zelf een buurtbus opgericht en kregen voor de exploitatie een tweedehands buurtbus van Oostnet. Doornummerend op de stadsdienst kreeg deze lijn het nummer 8.

Bij de aanbesteding van het busvervoer in Twente in 2005 kwam ook deze buurtbusverbinding onder de verantwoordelijkheid van de Regio Twente te vallen en werd de lijn omgenummerd in de buurtbuslijnen en kreeg het nummer 508. Ook kregen ze een nieuwe rode “Twents” buurtbus. Op 8 december 2013 nam Syntus het busvervoer in Twente over van Connexxion.

Voor reizen met de buurtbus maak je gebruik van het speciale buurtbuskaartje. Dit ritkaartje kost € 1,50 per rit, ongeacht de afstand.

Regeling maandag t/m vrijdag

Regeling zaterdag

buurtbus3