Insectentoren in Wesselerbrinkpark

Zoals we allemaal weten gaat het niet erg best met de natuur. De wijkraden van Zuid zijn met elkaar in gesprek gegaan om te kijken of zij gezamenlijk iets kunnen doen om de natuur een hart onder de riem te steken. Er zijn nu 3 "insectentorens" geplaatst.

Na goed overleg hebben de wijkraden en bewoners besloten om vanuit “iniatiefkracht” 3 insectentorens te laten bouwen. De insectentorens zijn 1 m bij 1 m en 2,5 m hoog en zijn opgebouwd met klinkers en houten takken.

Deze torens zijn dubbelwandig; onder de dakpannen is een holte gemaakt. Hierin kunnen vleermuizen zich schuilhouden en overwinteren. Ook zijn er in deze torens boomstammetjes gemetseld met daarin gaten waarin solitaire bijen, waaronder metselbijen, zich kunnen nestelen. Deze bijen zijn nodig voor de bestuiving van bloemen.

Verder zullen lieveheersbeestjes, spinnen, slakken, mieren, hommels, wespen, kevers, pissebedden, enz. zich hierin gaan ophouden. Deze torens staan aan de rand van de zuidwijken: er staat er één bij de vijver aan de Buursestraat, één in het Wesselerbrinkpark en één bij de bijenhoek aan de Boswinkelbeekweg. Deze torens zijn gebouwd door Bouwmensen Hengelo en het ROC van Twente.