Van Moestuin tot Diner: kinderen maken zelf eten & drinken

Onze verslaggever Chantal was toevallig op de kinderboerderij, en viel met de neus in de (kruiden)boter. In haar film zie je dat kinderen leren hoe ze zelf gezond eten en drinken maken uit de moestuin.

In het project “Van Moestuin tot Diner” is een naschoolse activiteit die gericht is op gezonde leefstijl. Kinderen van groep 5/6 leren er wat er in een moestuin kan groeien en hoe je daarvan eten en drinken kunt bereiden in de keuken. Het bestaat uit een aantal lessen en het wordt regelmatig door Alifa georganiseerd.

Chantal Drok filmde een les. De film is op donderdag 30 juni 2016 uitgezonden door TV Enschede FM, waar we mee samenwerken, in de serie “Jij in de wijk“.

Voor kinderen van 5 scholen uit de wijk

We vroegen Sindy Reuvers van Alifa welke kinderen in aanmerking komen voor dit leuke project. Sindy vertelt: Het project is een initiatief uit de wijk waarbij de gemeente waar nodig heeft ondersteund. Het project was allereerst gericht op kinderen van de bovenbouw van alle scholen in de Wesselerbrink. Nu is het er voor kinderen uit groep 5/6 van de scholen die deel uitmaken van het wijkplatform Wesselerbrink: Mecklenburg, De Broekheurne, Het Lang, De Windroos, Harry Bannink.

vanmoestuintotdiner2

Aanmelden

Sindy: Leerlingen uit groep 5/6 kunnen zich inschrijven voor naschoolse activiteiten op het gebied van wetenschap, techniek en gezondheid. Het project Van Moestuin tot Diner is er op gericht om de horizon van jonge kinderen te verbreden op het gebied van gezonde voeding en de herkomst ervan.

Kinderen melden zich aan bij de leerkracht. De coördinatie verloopt verder door Alifa. Kinderen ontvangen dan een infobrief met een aanmeldstrookje. Dat leveren ze ingevuld weer in op school (met toestemming van de ouders).

Geen wijkbudget

Het viel op dat er een aanvraag voor wijkbudget was ingediend (WB16-01-01), maar die was afgewezen door de Werkgroep Wijkbudgetten van de wijkraad. Waarom? De belangrijkste reden was dat de aanvraag niet door eigen wijkbewoners is ingediend. Daarnaast is het bereik (het aantal kinderen) relatief laag. Momenteel wordt het project daarom betaald uit het Lea budget van de deelnemende scholen in het wijkplatform. Alifa organiseert het project, en ontwikkelt de huidige opzet door. Het kan zijn dat de activiteit een andere vorm krijgt.

Neem voor meer informatie contact op met Sindy Reuvers van Alifa, s.reuvers@alifa.nl.