broekheurnerrondweg1

Broekheurnerrondweg bij Shell afgesloten t/m 2 december

Wegens asfalteringswerkzaamheden is een deel van de Broekheurnerrondweg gedurende twee weken afgesloten voor autoverkeer. Fietsers ondervinden aan één kant hinder. De Shell blijft bereikbaar.

Het gaat om het deel van de Usselerrondweg tot aan de ingang van Park Broekheurne. Waarom zijn twee weken nodig voor zo’n klein stukje? De projectleider legt uit. Er worden 3 problemen opgelost.

  1. Allereerst zijn de deklagen op dit stuk slecht; die worden vervangen.
  2. Ten tweede verkeert de in/uitrit van de Shell in slechte staat. Auto’s en vrachtwagens rijden het kapot omdat ze de bocht niet goed kunnen halen. Dat komt mede door de middengeleiders die daar midden op de weg staan. Die middengeleiders worden daarom verwijderd. Er komt dan alleen nog maar één witte onderbroken streep tussen de banen van de straat. En het inrit wordt geasfalteerd tot over het fietspad.
  3. Door het verwijderen van de middengeleiders wordt de straat 2 meter smaller. Dat biedt een mooie oplossing voor het derde probleem: de bomen aan de kant van Mariëndaal hebben nu te weinig ruimte. Die krijgen er straks dus 2 meter gras bij.

In de eerste week wordt het stuk tussen Usselerrondweg en de in/uitrit van de Shell aangepakt. In de tweede week volgt het deel van in/uitrit Shell tot in/uitrit van Park Broekheurne. Voor bewoners van Park Broekheurne wordt iets verderop een tijdelijke inrit gemaakt. Als het weer mee zit dan kan alles op 30 november afgerond worden.

In aankomend voorjaar wordt een ander deel deel van de Broekheurnerrondweg aangepakt: tussen Geesinkweg en Raambrink.