Tegels tegen pesten: nu ook bij kinderboerderij en OBS Harry Bannink

Bij de kinderboerderij en bij OBS Harry Bannink zie je sinds vandaag opvallende tegels "Time-out tegen pesten", als duidelijk signaal tegen pesten. Wijkagent Erna de Witte: "pesten is niet stoer".

Door Erna de Witte,
Wijkagent Wesselerbrink

In november 2012 pleegde Tim Ribberink zelfmoord omdat hij, zoals hij in zijn laatste woorden aangaf, zijn leven lang gepest, bespot, getreiterd en buitengesloten werd.

Naar aanleiding hiervan werd de stichting Twente tegen Pesten opgericht door zijn tante Karin de Wals. Ook ik, Erna de Witte, wijkagent Wesselerbrink, maak deel uit van deze stichting. Wij hebben als stichting het doel het pesten bespreekbaar te maken bij voornamelijk de basisschoolkinderen.

Dit doen wij door middel van de time-out tegel. Deze tegel bieden wij gratis aan bij basisscholen waarbij wij de voorwaarde hebben dat pesten bespreekbaar gemaakt wordt op school. Inmiddels liggen op ongeveer 250 basisscholen in Twente time-out tegels, al zeker een mooi resultaat.

De kinderen van de OBS Harry Bannink hebben geposeerd op de megagrote posters. Het thema pesten wordt vanuit een positieve kant belicht. Binnen de gelukslessen op de school wordt er aandacht besteed aan kinderen die misschien niet zo gelukkig zijn, omdat zij gepest worden.

Ook zullen er workshops plaatsvinden in samenwerking met politie, school, jongerenwerk en de kindertelefoon om dit onderwerp vanuit een positieve kant te belichten en aandacht te geven. Om de vreselijke gevolgen die pesten met zich mee kan brengen onder de aandacht te brengen en aan te geven dat pesten niet stoer is.

Time-Out tegen pesten! Ik zeg DOEN!!!

Met vriendelijke groet,
Erna de Witte
Wijkagent Wesselerbrink

Interview van 1Twente / Enschede FM met Erna de Witte:

Lees ook: