Zwerfafval teistert de wijk: gemeente dweilt met de kraan open

De gemeente ruimt dagelijks de rotzooi bij afvalpunten op, maar even later wordt er al weer gedumpt. Failliet van het diftarbeleid, of een dipje?

Op de foto’s is afval te zien op veel plekken in Wesselerbrink. Luiers en bankstellen ontsieren de wijk. De gemeente doet haar best om de rommel elke dag op te ruimen. Dat kost veel geld – geld dat de gemeente niet heeft begroot. Handhaving door politie is bijna niet te doen.

De aanleiding is enerzijds de nieuwe diftar-regeling. Betaalden we voorheen jaarlijks een vast bedrag, nu betalen we per zak van 30 liter. Daardoor moeten we het geld bewust maandelijks opzij zetten. Grootverbruikers met dagelijkse luiers of groot vuil voelen dat extra in hun portemonnee. Kunnen sommige bewoners het niet betalen, of dumpen ze uit protest? En wat gaat de gemeente doen?

Voor verpakkingsafval en oud papier is er iets anders aan de hand: dat kunnen bewoners gratis aan de straat zetten. Het wordt elke 2 weken rond 8 uur ’s ochtends opgehaald – zie de afvalkalender. We vergeten allemaal wel eens om het ’s avonds van tevoren op straat te zetten. Dat geef niet; je kunt het altijd gratis wegbrengen. Dump dat dus alsjeblieft niet in je eigen buurt; nergens voor nodig!

Lees ook:

3 gedachtes over “Zwerfafval teistert de wijk: gemeente dweilt met de kraan open

 1. Het gebeurt ook niet overdag, dus nee, dit is geen protest, dit is gewoon lamlendig gedrag en niks geven om de omgeving!

  1. Het ziet er armoedig uit
  2. trekt WEER ongedierte aan als ratten
  3. het is storend!
  4. ASOCIAAL!

  Van mij mag er per direct een dikke bekeuring op! Trek die zakken open, en check de adressen!

  1. Ja goed zo! Check de adressen! De mensen die dit doen, zullen echt wel opletten wat ze in de vuilniszak gooien, en adressen en namen zitten daar niet bij hoor!!!!!! Maar verder goed punt, check de adressen……

Reacties zijn gesloten.