Terugblik Feest van Verbinding: voor herhaling vatbaar?

Zaterdag 20 mei vond in wijkdeel De Posten een groot festival plaats met ruim 400 vrijwilligers, om bewoners meer met elkaar te verbinden. Een terugblik met films en foto's. Wat vonden bewoners er van?

Een droom kwam uit voor de vorig jaar overleden directeur van zorgcentrum De Posten, Willem Marcelis: een groot festival in zuid om bewoners meer met elkaar te verbinden, te stimuleren en kansen te creëren. Zijn gedachtegoed wordt uitgedragen door een groep van 80 fakkeldragers die zich de Tafel van Marcelis noemt.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kanPipi Langkous, geciteerd door Willem Marcelis

Het weer was na een onstuimige week bijna de gehele dag prachtig. Ruim 400 vrijwilligers hadden er veel zin in; er was veel verbinding en lol tussen de vrijwilligers en standhouders. Het toegestroomde publiek leek te genieten van een geslaagde dag.

Het eerder verwachte aantal van 20.000 of 10.000 bezoekers werd niet gehaald, vermoeden we. Dat kwam mogelijk door andere “concurrerende” evenementen op diezelfde dag.

Op dezelfde manier herhalen?

Is zo’n festival voor herhaling vatbaar? Wat was er goed aan, en wat kon beter? Voelden bewoners zich meer verbonden en gestimuleerd, en ontdekten ze nieuwe kansen? Moet het misschien iets compacter (het was wel een groot gebied)? Hoe was de informatieverstrekking? De Tafel van Marcelis evalueert het volgende week.

Laat weten wat je er van vindt – via je reactie onderaan deze pagina of via onze Facebook-pagina.

Film Julian Atienzar:

Film TV Enschede FM:

Film Mervin Willemsz:

Foto’s Johan Bruinsma, Harold Busschers, Hans Zwiers: