Bewoners in beweging bij De Posten

Met het plan “Bewoners in Beweging met Beleving” kunnen alle bewoners van zorgcentrum De Posten straks aan hun fysieke gezondheid werken. Wie actief is en beweegt heeft een kleinere kans op vallen en botontkalking. En bewegen heeft een positieve invloed op de hersenen.

Op 28 september is op Zorgcentrum de Posten door Jaap Hofstra, voorzitter cliëntenraad en Arie Groenendijk, voorzitter ondernemingsraad, het plan “Bewoners in Beweging met Beleving” ondertekend, ook wel genoemd “Waardigheid en Trots Plan”. De bedoeling is dat straks alle bewoners aan hun fysieke gezondheid kunnen werken, ongeacht hun lichamelijke conditie. Er wordt nu al met succes aan enkele pilot-programma’s gewerkt.

Na ondertekening van deze subsidie-aanvraag werd het plan overhandigd aan de directeur van de Posten, Rick Hogenboom, aangezien de totale subsidie aan zijn zorgcentrum ten goede zal komen. Wij zullen je op de hoogte houden hoe de ontwikkeling van dit plan verloopt.

Vlnr: Arie Groenendijk, Rick Hogenboom, Jaap Hofstra

Foto: Johan Bruinsma

Lees ook: