Camerabeelden overvallers Emté

De politie is op zoek naar bewoners die informatie kunnen geven over de brutale overval op de Emté in het Oosterveld op 11 augustus. De bewakingsbeelden zijn getoond door TV Oost in "Onder de Loep".

Op vrijdag 11 augustus rond 16.35 uur hebben drie gemaskerde en gewapende mannen geprobeerd de Emté aan Het Oosterveld in Enschede te overvallen. Ze bedreigden het personeel met een vuurwapen. Dit is ook gezien door aanwezige kinderen van 3 en 7 jaar. Doordat een personeelslid de omroepinstallatie inschakelde, zijn de overvallers er zonder buit vandoor gegaan.

Ze hebben echt totaal geen benul van wat ze die mensen aandoen

Agent van Hemmen: “Ze hebben echt totaal geen benul van wat ze die mensen aandoen: die kassières, de winkelbezoekers en vooral de kinderen natuurlijk. Die zijn ontzettend geschrokken. De jongen van 3 is er helemaal van zijn à propos door. En ook dat meisjes van 9 is ontzettend bang.

Een man van 51 is er gelukkig achteraan gerend. Ze zijn over de parkeerplaats gerend, het Oosterveld op. Daarna op de hoek het Wesselerbrinkpark in. Daarna zijn we ze uit het oog verloren.”

Signalement

  • De 1e overvaller is rond 1.85 lang en tussen 16 en 20 jaar oud. Hij sprak Nederlands zonder een opvallend accent.
  • De 2e overvaller komt het duidelijkst in beeld. Hij draagt een broek met witte touwtjes. Op zijn linker broekspijp zitten 2 witte strepen. De schoenen lijken bruin-rood van kleur. Ook hij wordt 16 á 20 jaar geschat.
  • De 3e overvaller stond op de uitkijk en komt niet zo duidelijk in beeld. Hij draagt een zwarte broek, zwarte schoenen en witte sokken. Hij had een gevlamde jas of bodywarmer aan.

Bel 0800-6070

Herken je deze mensen, heb je ze gezien in de buurt van het Wesselebrinkpark, of heb je vuurwapens gevonden, laat het de politie dan weten. Bel dan 0800-6070 met alle informatie, ook al is het iets kleins waardoor de politie de overvallers op kan sporen. Of meld het anoniem bij meldmisdaadanoniem.nl.

Lees ook: