Burendag Huis & Haard-Leger Des Heils

Ook dit jaar was er weer een landelijke burendag op 23 september. Het Leger des Heils aan de Zenderenbrink deed mee, op locatie Huis en Haard. Uiteraard was de Brinkpraat ook aanwezig.

Diverse bewoners zitten lekker in het zonnetje en verwelkomen elke noaber hartelijk. Sylvia, Richard en Michaël vertellen openhartig over hun leven en ervaringen voor hun komst bij het Leger des Heils. Na 15 jaar lang ellende, hebben ze hun heil gevonden vier jaar geleden bij Huis en Haard. Sylvia en Richard vertellen trots dat ze binnenkort hun eigen woning kunnen betrekken.

Verschillende wijkbewoners sluiten aan bij het gesprek, sommigen zijn hier voor het eerst en komen gezellig buurten en kennismaken. Daar is zo’n dag voor!

Michaël, Richard en Sylvia verwelkomen elke buur met open armen

Marjan, leidinggevende, komt op het laatst nog met een slagroomtaart aan, vanwege haar verjaardag. “Want beloofd is beloofd!, het lijkt allemaal erg rustig, maar hier komen de buren gelukkig verspreid over de dag binnenwandelen, op de andere locatie (Molenstraat) stonden er om 11:00 al zestig mensen voor de deur…ja dat was wel een beetje veel”, lacht ze. Vrolijk vervolgt ze haar weg weer.

Binnen staat er een lunchbuffet klaar, uitmuntend verzorgd door bewoonster Gea en vaste medewerker Ans.

De ontvangstkamer, met lunchbuffet en diverse bewoners

Ik praat nog wat verder met diverse bewoners en werknemers en ben onder de indruk wat ze allemaal met elkaar weten te bewerkstelligen. De hartelijkheid en openheid is ontroerend.

Zowel de bewoners als de medewerkers hopen wat meer verbinding te krijgen met de wijk. Er worden daarom  diverse activiteiten georganiseerd en regelmatig is er koffie tijd om 19:00 uur waarbij wijkbewoners van harte uitgenodigd worden. Elke dinsdag is er open huis vanaf 10:00 en kun je je tevens opgeven voor buurtmaaltijden.

Voor verdere informatie en agenda zie www.legerdesheils.nl/korpsenschede

De redactie wenst Sylvia, Richard, Michaël, Gea en andere bewoners en medewerkers heel veel succes, hartelijk dank voor het warme welkom!