Devio opent Huiskamer voor buurtbewoners in Zuid

Devio heeft een Huiskamer van de Wijk geopend voor buurtbewoners in Enschede Zuid. De Huiskamer is een plek waar men elkaar kan ontmoeten, samen activiteiten kunnen organiseren of waar je mee kunt doen aan activiteiten.

Als onderdeel van Livio, richt Devio zich op het bieden van zorg en welzijn voor mensen met een migratie achtergrond. In 2017 heeft Devio twee Huiskamers van de Wijk in Enschede (Zuid en West) geopend, waar iedereen welkom is.

Activiteiten

De Huiskamer is er dus voor álle buurtbewoners. Iedereen kan binnenlopen om een kop koffie of thee te drinken. Leuker is het om mee te doen aan allerlei activiteiten die vanuit de Huiskamer worden georganiseerd. Zoals bingo, schilderen, wandelclub, spelletjes, gezamenlijk lunchen en dergelijke. Als iemand zelf een goed idee heeft om te gaan doen dan houden we ons van harte aanbevolen.

Buurtbewoners

De aanwezigheid van een Huiskamer in de buurt geeft buurtbewoners nog meer de mogelijkheid om actief te blijven en hun sociale netwerk in stand te houden of juist te versterken. Het biedt mantelzorgers ook de mogelijkheid om even ontlast te worden. Buurtbewoners die de Nederlandse taal niet (goed) beheersen zijn ook welkom. De medewerkers van Devio spreken naast Nederlands ook andere talen, waaronder Turks, Marokkaans, Arabisch en Aramees.

Kom dus ook binnen!

Want de nieuwe Huiskamer van de Wijk is een laagdrempelige voorziening. Het is wekelijks op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend (vanaf 09:00 tot 16:00 uur) op locatie Broekheurnerborch in Zuid. Iedere buurtbewoner kan, binnen zijn of haar eigen mogelijkheden deelnemen.

Lees ook:

3 gedachtes over “Devio opent Huiskamer voor buurtbewoners in Zuid

  1. En daar gaan we weer. Integreren gaat niet beter dan gewoon vaak doen. Moeten wij als Nederlanders in het buitenland ook. Daar zijn geen buurtkamers voor onze taal. We verarmen en vergooien onze cultuur en dat mag nooit gebeuren. Dus leer de taal in het land waar je wilt leven.

    1. Moet je tegen al die Nederlanders zeggen die na de oorlog naar de VS, Canada of Australië gingen en nog steeds hun eigen taal spreken zonder dat ze ooit het Engels goed geleerd hebben…

  2. Wat een leuk initiatief van Devio! Veel ouderen voelen zich buitengesloten of niet begrepen, vooral vanwege de taalbarriere. Een zorginstelling als Devio doet er goed aan om deze mensen te helpen.

Reacties zijn gesloten.