De redactie

Wie wij zijn

De redactie bestaat uit onbetaalde vrijwilligers uit de wijk Wesselerbrink met een hart voor de wijk en een passie voor journalistiek, bloggen, vloggen, foto’s, digitale media en kranten.

Ons doel

Ons doel is om bewoners en organisaties van de wijk Wesselerbrink in Enschede te inspireren, te betrekken bij belangrijke gebeurtenissen, en met elkaar in contact te brengen. Dat alles om bij te dragen aan een prettig leefbare woonomgeving.

Als redactie helpen we door het delen van informatie tussen bewoners onderling en tussen bewoners en organisaties in de wijk.

Informatie

De informatie die we delen betreft nieuws en aankondigingen van activiteiten in onze wijk. We zijn natuurlijk geen Tubantia; we beperken ons tot informatie die specifiek is voor Wesselerbrink, en die voor veel wijkbewoners interessant is.

Informatie die we niet delen is bijvoorbeeld een defecte straatlantaarn op de Sibculobrink, een hondenshow in Enschede Noord, of gemeenteraadverkiezingen in Enschede. De eerste is alleen boeiend voor bewoners van Sibculobrink, en voor de tweede en derde kun je beter andere bronnen raadplegen. Deze website is dus voor en door bewoners van Wesselerbrink.

Heb je interessante informatie voor andere wijkbewoners? Deel je nieuws of aankondiging!

Help ons mee!

Wij zijn continu op zoek naar nieuwe redactieleden. Lijkt het je leuk om in ons gezellige maar professionele team bij te dragen aan onze media? Kijk dan eens naar onze vacatures!

Onze media

Wij publiceren in de volgende media:

redactieproces

Onderdeel van de wijkraad, maar onafhankelijk van het bestuur

De redactie is onderdeel van de wijkraad vanwege de onderlinge belangen: de redactie heeft informatie van de wijkraad nodig om bewoners goed te informeren, en de wijkraad heeft de redactie nodig om bewoners te bereiken.

Maar voor de inhoud van de media zijn wij onafhankelijk van het bestuur. Het bestuur heeft daarin evenveel invloed als alle andere bewoners van de wijk. Ook moet de redactie budget aanvragen voor alle initiatieven, net als alle andere bewoners.

redactiewordcloud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *