Wijkbudget: jij maakt de buurt

Schoon, veilig, sociaal en netjes… We willen allemaal graag in een prettige buurt leven. Om dat te bereiken en zo te houden zijn jouw ideeën en inzet belangrijk. Jij kent je eigen buurt immers als geen ander. Sinds februari 2012 laat de gemeente Enschede voor een groot deel de bewoners van de stad zelf bepalen hoe gemeenschapsgeld besteed moet worden. De gemeente noemt dat “Jij maakt de buurt”.

Wijkbudget is geld van de gemeente dat bewoners zelf kunnen inzetten om de leefbaarheid in hun buurt beter te maken. De wijkraad bemiddelt in de toekenning van het geld.

Wijkraad Wesselerbrink ontvangt via “Jij maakt de buurt” jaarlijks een budget van de gemeente. Het gaat niet om een kinderachtig bedrag! De wijkraad verdeelt dat budget over de 4 verschillende delen van Wesselerbrink: noord-west (Bijvank), noord-oost (het Lang), zuid-oost (de Posten) en zuid-west (Oosterveld). In elk wijkdeel wordt het budget beheerd door een Werkgroep Wijkbudget. Zodra je als bewoner budget aanvraagt voor een activiteit, dan komt die aanvraag binnen bij zo’n werkgroep. De werkgroep beoordeelt de aanvraag, maakt afspraken met je, keert geld aan je uit, en controleert of het geld volgens afspraken besteed wordt.

Wil je een extra jongerenwerker in je buurt? Zou je met buren een schoonmaakactie willen organiseren om je buurt nog mooier te maken? Moet dat parkje op de hoek anders worden ingericht? Wacht niet op de gemeente of op je buurman, maar neem zelf het initiatief!

Vraag nu budget aan

Niet vanaf de zijlijn afwachten of mekkeren. Neem initiatief voor je eigen buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.