nieuwe4leden

Wijkraad verwelkomt 4 nieuwe leden

Maar liefst 4 nieuwe wijkraadsleden komen de wijkraad Wesselerbrink versterken. In dit artikel stellen zij zich kort aan je voor. Wil je ze persoonlijk ontmoeten, bezoek dan de eerstvolgende openbare wijkraadvergadering op donderdag 19 september.

Met alle vier heeft de wijkraad en opbouwwerker Bertus Siemerink uitgebreid kennis gemaakt. Deze gesprekken verliepen zeer positief.

Mocht je onverhoopt bezwaar hebben tegen deze kandidatuur, dan kun je dit schriftelijk tot de openbare wijkraadvergadering op 19 september kenbaar maken. Mits geen gegronde bezwaren zal het huidige bestuur van wijkraad Wesselerbrink bovenstaande personen tot nieuwe leden van de wijkraad benoemen. In de loop van dit kalenderjaar zal de wijkraad een traject volgen waarbij competenties worden uitgewisseld en wordt overgegaan tot een hernieuwde taakverdeling.

Graag tot ziens op 19 september!

Mogen we ons even voorstellen?

Irma Heetla

Inmiddels woon ik alweer zo’n 10 jaar in de wijk Wesselerbrink. Voor mij een wijk met vele kleuren, een mengeling van jong en oud, roots in Nederland of ver daarbuiten, groene parken en hoogbouw, huurwoningen en koopwoningen, iedere brink een eigen karakter. Het was even wennen voor een nieuwbouwkind in een jaren ’60 wijk maar ik heb mijn draai gevonden.

Een advertentie van de wijkraad trok mijn aandacht. Veiligheid, leefbaarheid, vernieuwing, vergrijzing, om maar even een paar onderwerpen te noemen waar de wijkraad zich sterk voor maakt. De wijkraad vraagt aandacht aan allerlei partijen voor zaken die de bewoners van de Wesselerbrink belangrijk vinden.

Met veel plezier woon ik in de Wesselerbrink maar er zijn altijd zaken die beter kunnen, dat is waar ik me binnen de wijkraad voor in wil zetten. Voor verbetering van de minder sterke kanten en voor behoud van de zaken waar we tevreden over zijn.

Francis Wessing

franciswessingMijn naam is Francis Wessing, 54 jaar een geboren en getogen Amsterdammer die sinds 1995 woonachtig is in de Wesselerbrink, een in mijn ogen zeer aangename woonomgeving met veel ruimte rust en groen.

Toen er in de Huis aan Huis een oproep voor talenten in de wijkraad stond, heb ik me aangemeld. Dit omdat ik al een tijdje rondliep met een groeiende behoefte om me meer voor de buurt in te zetten. Deze behoefte komt voort uit het wegvallen van oude verbanden waarin we zijn opgegroeid, terwijl het grootste verband samen de buurt maken eigenlijk erg voor de hand ligt.

Ik hoop de komende tijd met mijn enthousiasme en kennis een positieve bijdrage (via de wijkraad) aan de buurt te geven.

Ling Vo

lingvoIk ben Ling, geboren in Nederland en mijn ouders komen uit Vietnam. Ik ben een lieve, sportieve, zeer kindvriendelijke persoon en persoonlijk houd ik veel van muziek. Ik heb pedagogiek gestudeerd en ik heb gewerkt bij Rijnstad Arnhem als kinderwerker voor het buitenspelen.

Op dit moment ben ik werkzaam bij de Smileyveld Sport- en Speluitleen Wesselerbrink. Ik stuur het Smiley-team aan en ik zet de activiteiten op met de kinderen voor de kinderen.

Voor mezelf zie ik het werk dat ik ga doen bij de wijkraad als een nieuwe uitdaging en ik wil een toegevoegde waarde zijn voor onze wijk.

Peter van Herpt

petervanherptMijn naam is Peter van Herpt, geboren in Enschede en sinds 1966 woonachtig op de Wesserbrink, en nu alweer 30 jaar aan de Rhaanbrink. Ik ben zelfstandig ondernemer en ontwerp machines. Een van mijn hobby’s is het bouwen en vliegen van modelvliegtuigen.

In de begintijd bestond de Wesserbrink uit de een paar brinken ten Noorden van Het Lang en konden we tot de de Groot Bruninkstraat kijken en zagen we de trein van Alstätte naar Enschede zuid rijden.

Er is in die tijd dat ik hier woon is er veel veranderd in onze wijk en ik wil graag een bijdrage leveren om de leefbaarheid in de wijk nog verder te verbeteren. Ik denk dat ik een constructieve bijdrage kan leveren aan de wijkraad.