voetbal

100 kinderen in de Cruyff Court League

Op maandag 27 oktober hebben maar liefst 100 kinderen/jongeren meegedaan aan de Cruyff Court League op het veld bij speeltuin Tuindorp aan de Vlierstraat. De competitie vindt vanaf nu iedere week plaats.

Bericht van de FC Twente blog

Het idee achter de Cruyff Court League is dat positief gedrag wordt beloond en negatief bedrag wordt bestraft. Kinderen krijgen punten als ze aanwezig zijn en extra punten als ze zich sportief gedragen en bijvoorbeeld andere kinderen helpen. Op deze manier worden ze aangemoedigd om op de juiste manier met elkaar om te gaan. Als ze een bepaald aantal punten behalen, krijgen ze een kleine beloning. Bijv. een bidon of een sjaal van FC Twente.

De Cruyff Court League is een onderdeel van een bredere aanpak. Partijen als onder andere de gemeente Enschede, de SES, De Wijkraad wilden graag dat meerdere kinderen en jongeren gebruik zouden maken van de speeltuin en het Cruyffveld. Hierop is een plan gemaakt. ‘Scoren in de wijk’ initieert en ondersteunt samen met woningcorporaties Domijn en De Woonplaats en de gemeente Enschede diverse initiatieven en projecten in de Enschedese Zuidwijken.

cruyffleage2

Bekijk meer foto’s van Johan Bruinsma.

Lees het actuele voetbalnieuws van onze sportverslaggever.