halloweendebrink

De Brink bruist met wijkbudget

Bij De Brink in Bijvank Noord zit men niet achter de geraniums. Nee, daar bruist het. Darten, sinterklaas, kerstmarkt, en halloween. Dankzij vrijwilligers en het wijkbudget.

Door bewoners van De Brink

Darten

Bij De Brink is al een paar jaar een dartroom waar met veel plezier gebruik van wordt gemaakt door een groep mensen uit de buurt. Het is altijd gezellig en een goede competitiestrijd onder elkaar. De een neemt eens wat hapjes mee of iets bij de koffie. Er zijn plannen om een competitie breder in de wesselerbrink te organiseren om meer mensen kennis te laten maken met deze dartroom die voor iedereen te gebruiken is. Neem contact op met De Brink via debrinkinfo@gmail.com of met Marco tel. 06-45002144.

Met het budget zijn nieuwe pijlen gekocht die hoofdzakelijk voor nieuwelingen en nieuwsgierigen beschikbaar zijn. De fanatieke darters hebben zelf pijlen. Op deze manier hopen wij mensen tot elkaar te brengen en naar ons ‘buurthuis” te lokken want er is veel meer te doen. Ook dit is mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en de wijkbudgetten.

Sinterklaas

Nadat we met alle vrijwilligers mee hadden gewerkt aan de grote Sinterklaasintocht hebben we bij De Brink voor onze kleintjes de Sint ook nog laten komen. Eerst de ruimte versierd en toen alles voorbereid met ranja, pepernoten, enz. Met muziek een beetje sfeer gemaakt en toen gewacht op de komst van Sinterklaas. De kinderen werden één voor één bij de Sint geroepen voor een cadeautje. De één was verlegen of bang en de ander heel vrij. Er moest natuurlijk ook gezongen en gedanst worden. Alles bij elkaar was het een leuk Sinterklaasfeest.

Halloween

Met de ervaring van voorafgaande jaren is er weer budget aangevraagd bij de wijkraad voor een halloweenfeest en het is toegekend. Dus met alle vrijwilligers een planning maken. Ieder jaar is het weer een uitdaging om het mooier te maken. Dit jaar is er besloten om zelf kleding te maken en het schminken uitgebreider te doen. Wij hebben een professionele grimeur in ons midden, dus dat werd mooi. Er is al weken vooraf met de kleding begonnen en het leuke is dat de jeugd vroeg of ze ook mochten helpen met de naaimachine.

https://www.youtube.com/watch?v=Wen1aTPqMBw&

Kerstmarkt

Op 20 december was onze kerstmarkt gepland. De week er voor volgens begroting inkopen gedaan. Eerst de tent en de kramen. De flyers en posters waren al verspreid dus het kan beginnen. Ondanks de niet zo gunstige weersvoorspelling toch met goede moed ‘s morgens vroeg begonnen met opbouwen van de kraam voor de oliebollen enz. Electra aansluiten, verlichting ophangen, versiering aanbrengen enz., een hele klus. Maar met vele handen maken licht werk dank zij de vrijwilligers.

Alleen het weer werkte niet mee. Op de verhuurde kramen was al verkoopwaar uitgestald toen om ongeveer twee uur veel wind op stak en de kramen moeite hadden hun waar op de kraam te houden. Na overleg is er besloten om de markt te stoppen en degene die interesse had binnen de verkoop voort te zetten. De huur van de kramen is vergoed en in de tent werden de oliebollen en braadworsten door de aanwezigen gebruikt. Het was erg jammer, elk jaar hadden we een goede kerstmarkt en nu is het in het water gevallen. Jammer van al het werk en de financiële schade die we hebben. Met de laatste aanwezigen werd het toch nog een beetje gezellig. Zarina was er ook nog even.