barchart2

Overzicht klachten bewoners in 2014

De redactie van Tubantia heeft de klachten van Enschedeërs opgevraagd bij de gemeente en gepubliceerd. Het viel op dat Wesselerbrink veel klaagt over afval. We geven hier een overzicht van de klachten uit de 4 wijkdelen van Wesselerbrink.

De data betreft klachten die de gemeente heeft ontvangen in het jaar 2014. Uit Wesselerbrink zijn toen 1610 klachten ontvangen. De klachten zijn netjes gecategoriseerd.

Voor Wesselerbrink ontstaat dan de volgende grafiek. Opvallend is inderdaad het afvalprobleem in Wesselerbrink Noord-West (ook wel Het Bijvank genoemd in de volksmond).

KlachtenGemeente2014

Als we het aantal klachten per wijkdeel bekijken, dan valt op dat bijna de helft van alle klachten uit het Bijvank komt. Zie de grafiek hieronder. Dat is voer voor de gemeente, de wijkraad, en woningbouwcorporaties.

KlachtenGemeente2014PerWijkdeel
Tot slot valt ons al geruime tijd op dat bewoners van Wesselerbrink hun klachten niet zo gauw toevertrouwen aan het internet, in tegenstelling tot andere wijken zoals Stroinkslanden en Helmerhoek. Dat blijkt uit het aktuele overzicht van klachten in Enschede die via verbeterdebuurt.nl gemeld worden. Zie een momentopname van klachten hieronder. In het midden zie je Wesselerbrink, waar nauwelijks rode prikkertjes staan.

verbeterdebuurtsnapshot

Meld een klacht bij de gemeente