inbreker1

Dieven bestelen ouderen van De Posten

Een onbekende man of vrouw heeft woensdag 13 mei op klaarlichte dag ingebroken in vermoedelijk twee appartementen van woonzorgcentrum De Posten.

Bron: Huis aan Huis Enschede

Gestolen
Daarbij is bij één man, een 87-jarige bewoner, een splinternieuwe iPad Air 2 gestolen.

Dochter Myrna, die diezelfde dag nog aangifte deed, liet ons weten: “Die iPad is, voor zover wij weten, het enige dat weg is bij hem. Verder heeft mijn vader eigenlijk niet veel van waarde, net als de meeste bewoners van De Posten. De iPad was zijn grote trots. Erg sneu. Daarnaast is nu natuurlijk zijn gevoel van veiligheid aangetast.”

Maatregelen
Wat er bij de buurvrouw, en mogelijk bij anderen, is gestolen weet de dochter niet. Ze wil andere bewoners van De Posten en ook van andere zorgcentra en hun naaste familieleden wijzen op de risico’s van een openstaande tuindeur.

Verder vertelde dochter Myrna ons: “De doorzochte appartementen zijn gesitueerd op de begane grond. Ze hebben aan de achterzijde een tuindeur. Bij mijn vader is waarschijnlijk iemand via die deur, die op het kettinkje stond, binnengekomen. Dat kan zelfs gebeurd zijn, terwijl mijn vader thuis was, want het grootste deel van de dag is hij er. Soms is hij even weg en laat de deur op het kettinkje. Dat blijkt achteraf dus erg onverstandig, want dat kettinkje is eenvoudig van buitenaf weg te schuiven.” 


Politie snel ter plaatse

Men is erg blij dat de politie de diefstal direct serieus nam. “De agenten waren snel ter plaatse en erg vriendelijk. Met name voor oude mensen is het heel belangrijk om even dat persoonlijke contact met de agenten te hebben.” De familie heeft inmiddels maatregelen genomen, zodat dieven niet meer ongezien binnen kunnen komen.