grasmaaier

Het gras is altijd korter bij de buren

Enschedeƫrs klagen over de gemeentelijke bezuiniging op het grasmaaien. Je kunt het gras horen groeien. Tja, wat doe je er aan? We vragen het ... de gemeente.

In een eerder artikel op deze site lees je wat de bezuiniging precies inhoudt. We hebben Remco van Hogen, van Stadsdeelbeheer Zuid, gevraagd wat andere wijken er aan doen. Ter inspiratie.

  • Op het Smiley terrein in Stroinkslanden wordt veel aan zelfbeheer gedaan. Zij maaien gras met een door iemand geschonken maaier.
  • In de Helmerhoek onderhoudt iemand ruwgras-gebieden met een kleine schaapskudde.
  • Verder zijn er initiatieven van mensen die via de wijkbudgetten een maaier aanschaffen (bijvoorbeeld in Stroinkslanden). Daar schuilt wel een addertje onder het gras. Het is een discussiepunt omdat de wijkbudgetten er niet voor bedoeld zijn om bezuinigingen op te vangen. Wel is het natuurlijk zo dat een wijk de vrijheid heeft om de wijkbudgetten als zodanig in te zetten omdat het de participatie wel kan bevorderen.

Remco: “Als gemeente lenen wij geen maaimachines o.i.d uit. Voor het opschonen is er wel de Jijmaaktdebuurt-kar waarin knijpers, bezems e.d. zitten en die kan gereserveerd worden voor een opschoonactie op een bepaalde dag.”

Laat er geen gras over groeien!