logo powerzuid

Power Zuid

Sommigen zijn er heel bekend meer, terwijl het anderen niets zegt: Power. Power is een activeringscentrum waar mensen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Of het nu gaat om het leren van een andere taal of een cursus creatief.

Power bestaat al sinds 2008 en is begonnen in Enschede Zuid. Acht activeerders trokken toen de wijk in om te peilen waar de mensen van de wijk nu echt behoefte aan hadden. Dit resulteerde in het geven van taalcursussen, en groeide door met creatieve cursussen, computerlessen, wandelgroepen en nog veel meer.  Deze activiteiten worden allemaal gegeven door vrijwilligers, die soms zelf zijn begonnen als cursist of deelnemer. Een actueel overzicht van al activiteiten van Power Zuid vind je op hun website.

In het  gebouw van Power hangen vele kunstwerken. Gemaakt door de cursisten van de schildercursus. Op dit moment zijn er drie schildergroepen met ieders zo’n 12 deelnemers. De docent die de lessen geeft is zelf altijd professioneel kunstenaar geweest en is begonnen om aan één groep les te geven. Dit liep zo goed dat er nu al drie schildergroepen zijn. Op 20 en 21 november is er een expositie van de gemaakte kunstwerken in het Powergebouw. Ben je dus nieuwsgierig naar de werken, kom dan vooral langs om ze te bekijken. 20 november is de opening om 17.00 uur. Je bent die dag tot 20.00 uur welkom en 21 november van 11.00 tot 16.00 uur. 

Power is laagdrempelig en iedereen is er welkom. Of je nu komt om de Nederlandse taal beter te leren spreken of de Picasso in jezelf  wilt ontdekken, het kan er allemaal. Het gaat erom dat je ontdekt waar je goed in bent en dat ontwikkelt. En dat hoef je niet alleen te doen. De vrijwilligers van Power helpen je er graag bij. Samen met jou kijken zij wat je wilt en kunt en ook heel belangrijk, waar je naar toe wilt. Of je nu gezellig samen wilt koken of toch eindelijk eens de computer de baas wilt zijn. Je bent altijd welkom bij Power Zuid aan de Zunabrink 12. Kijk ook eens op zuid.centrumpower.nl

Meer over Power Zuid lees je in de Brinkpraat van oktober.

powerzuid