zelfverrijking

Wist je dat de wijkraad geheel uit vrijwilligers bestaat?

De Stichting Wijkraad Wesselerbrink bestaat alleen uit vrijwilligers. De wijkraad kent geen presentiegelden; alle vrijwilligers zijn onbetaald. Wanneer vrijwilligers onkosten maken voor de wijkraad dan kunnen deze vergoed worden, mits er van te voren toestemming en overleg met betrekking tot …

De Stichting Wijkraad Wesselerbrink bestaat alleen uit vrijwilligers. De wijkraad kent geen presentiegelden; alle vrijwilligers zijn onbetaald.

Wanneer vrijwilligers onkosten maken voor de wijkraad dan kunnen deze vergoed worden, mits er van te voren toestemming en overleg met betrekking tot kosten is geweest. Er moet altijd een nota ingeleverd worden voordat de penningmeester tot betaling overgaat. De wijkraad heeft bewust voor deze regelingen gekozen om zelfverrijking met geld van de wijk te voorkomen.

Tot slot: wel kan door middel van een budgetaanvraag professionele ondersteuning worden gevraagd voor bestuur of werkgroepen. Zo’n aanvraag wordt geheel volgens de regels, door de daarvoor aangewezen Werkgroep Wijkbudget, beoordeeld. De professional wordt dan ingehuurd maar is geen lid van de wijkraad.

{loadposition OrganigramWijkraad}