joskepothof2

Joske Pothof: coördinator talentontwikkeling

Ik ben Joske Pothof en ik ben sinds dit schooljaar werkzaam binnen stadsdeel Zuid in de functie van coördinator talentontwikkeling. In mijn functie richt ik mij op de jongeren (vooral tot 14 jaar) en hun talenten.

De eerste maanden heb ik vooral kennisgemaakt met het Stadsdeel Zuid, zoals de scholen en verschillende instanties & partijen, die werken met jeugd.

21e eeuwse vaardigheden

De huidige maatschappij is enorm in beweging en dit vraagt nogal wat van jongeren. Zo ontwikkelt de techniek & technologie zich in een razend tempo, maar ook het informatieaanbod is mega en de manier van omgaan met elkaar verandert. De gemeente Enschede wil graag bijdragen aan een goede toekomst voor de jeugd waarin zij zich zelfstandig staande kunnen houden. Dit doet de gemeente Enschede op verschillende manieren, zoals het ondersteunen van scholen en instanties op het gebied van o.a. techniekprojecten, aanleren van zogenaamde 21e eeuwse vaardigheden (bijvoorbeeld omgaan met social media), goede oriëntatie op beroepen (om een goede studiekeuze te kunnen maken), stimuleren van een gezonde leefwijze en bewust omgaan met het milieu.

Mijn rol

Mijn rol is om, namens de gemeente Enschede, hier een waardevolle bijdrage in te leveren. Dit doe ik zeker niet alleen maar juist samen met scholen, ouders, instanties, partijen en individuen die op welke manier dan ook raakvlakken hebben met jeugd en/of talentontwikkeling. Ik vind het ontzettend leuk om me in te zetten voor de ontwikkeling van talenten van jongeren. De jeugd is de toekomst en om hun te zien groeien in hun eigen ontwikkeling geeft mij veel voldoening.

Met de voeten in de klei

Ook het werken in stadsdeel Zuid bevalt me erg goed. Ik sta nu meer met ‘de voeten in de klei’ en kom veel bevlogenheid en betrokkenheid tegen in Zuid. Erg fijn om hier te werken!