winkelcentrumbijvank

Verlaten winkelcentrum in gerenoveerd Bijvank is doorn in het oog

Winkelcentrum Bijvank ligt er grotendeels verlaten bij. En dat terwijl er omheen nieuwe woningen gebouwd worden. Wijkreporters Gerben en Henk vragen buurtbewoners wat ze van het winkelcentrum vinden.

“Dan heb je een mooie nieuwe wijk, en dan staat er zoiets lelijks tegenover”, zo vertelt een bewoonster in het filmpje. Veel panden hebben de rolluiken het grootste deel van de dag gesloten. Het cafeteria draait nog wel volop. De bewonerscommissie maakt zich zorgen, en wil weten wat er met het winkelcentrum gaat gebeuren. De eigenaar van het grootste pand wil er acht units maken met bestemming “zorg”.

Het winkelcentrum is een pain in the ass

Enkele maanden daarvoor is Gerben de Jong zelf nog geïnterviewd over de renovatie van Het Bijvank. Aan het eind wordt hem nog even gevraagd naar het winkelcentrum. Gerben draait er niet om heen: “Het winkelcentrum is echt een pain in the ass in heel Zuid”. [Helaas is het filmpje met Gerben verwijderd van Youtube].