bb100

De Brink beste volleybalteam van Wesselerbink in de Brink Battle

Acht teams streden op zondag 26 juni om de beker voor het beste volleybalteam van de wijk. Deze 2e editie van De Brink Battle werd glorieus gewonnen door het team van De Brink (in het Bijvank).

Het werd een prachtige wedstrijd met een spannende finale. De uitslag:

  1. De Brink (van het gelijknamige buurthuis)
  2. De Posten
  3. Tubbergenbrink

Het viel toeschouwers op dat team De Brink (foto) erg fanatiek speelde. Ze hadden van tevoren ook veel geoefend. Niet vreemd, want ze zijn de initiatiefnemers van de wedstrijd.

Film: Gerben de Jong

Ondersteund door FC Twente

De initiatiefnemers werden ondersteund door Dennis Wiggers van FC Twente. Met het programma “Scoren in de Wijk” ondersteunt FC Twente veel projecten. De Battle begon in Twekkelerveld, daarna in Wesselerbrink (De Brink Battle), en binnenkort in Stroinkslanden, waar het de “Landen Battle” heet.

Het doel van “Scoren in de Wijk” is, zo legt Dennis uit, om mensen bij elkaar te brengen. Zo spreek je je buren leuk aan met “doe je mee met de volleybalwedstrijd?”. De bedoeling is dat er daardoor meer vrijwilligers en ideeën in de wijk komen. En waarom dan volleybal, zul je je afvragen. Nou eenvoudig, omdat dat laagdrempelig is. Het liefst ziet Dennis dat ook organisaties zoals speeltuinen en buurtcommissies actief meedoen. Er werden al enkele nieuwe ideeën geopperd, waaronder een voetbalwedstrijd.

Wijkbudget

FC Twente ondersteunde de wedstrijd, maar heeft verder niet gesponsord. Met € 175 aan wijkbudget zijn flyers en prijzen gekocht.

Foto’s: Johan Bruinsma

Doe volgend jaar ook mee, zodat jouw team volgend jaar de beker “Beste volleybalteam van de wijk” wint!