eikendaalveiliger

Eikendaal 2x veiliger

In de buurt Eikendaal willen bewoners de straten verkeersveiliger maken en inbrekers buiten de deur houden. Met wijkbudget zijn daarom verkeerspoppen en buurtpreventie-borden geplaatst.

Eikendaal ligt bij het Shell-tankstation, en bestaat uit de straten Mariëndaal, Groenendaal, Zijpendaal en Sparrendaal. Bewoners werken veel samen met het tegenovergelegen Park Broekheurne.

Verkeersveiligheid

De verkeersveiligheid schiet, net als in zo veel andere buurten van Wesselerbrink, in toenemende mate tekort. Er mag maar 30 km/u gereden worden, maar men ziet er regelmatig auto’s op 2 wielen door de bocht scheuren, zoals een bewoner klaagt. Enkele jaren geleden werd een fietser aangereden door een auto, met langdurig ernstig hoofdletsel tot gevolg.

Met wijkbudget zijn 6 gele poppetjes geplaatst om automobilisten te attenderen. Dat maakt het tevens gemakkelijker om automobilisten aan te spreken op hun rijgedrag.

Inbraakpreventie

De buurt loopt in Enschede vooraan in het gebruik van buurt-app Nextdoor. Daarmee waarschuwen bewoners elkaar razendsnel over opvallende figuren en situaties. De eerste inbreker is dankzij deze app al ingerekend. Met de bordjes “Attentie buurtpreventie” hopen ze inbrekers te weren. De bordjes zijn opgehangen door de gemeente; bewoners mogen dat zelf niet doen. Zie de regels in het artikel over buurtpreventie op deze site.