baggeren1

Slootjes en vijvers worden uitgebaggerd

Vanaf 24 oktober laat waterschap Vechtstromen de slootjes en vijvers in de wijk uitbaggeren. De werkzaamheden duren tot het einde van dit jaar. Er wordt zo veel mogelijk geprobeerd de overlast te beperken.

Bericht van Waterschap Vechtstromen

Betere doorstroming en waterkwaliteit

Met het baggeren wordt de vijver weer op diepte gebracht en de bodem schoongemaakt. Hierdoor remt de algengroei, verbetert de waterkwaliteit en stroomt het water beter door. Het waterschap doet dit eens per 10 jaar. Of eerder als dat op bepaalde plekken nodig is.

Werkzaamheden

Voorafgaand aan de start van het baggerwerk wordt er eerst gesnoeid. In totaal wordt er 8000 m3 bagger verwijderd. De bagger wordt met vrachtwagens vervoerd naar een depot. Tijdens de werkzaamheden kan er overlast zijn van materieel op straat, het voetpad of in het park. De werkzaamheden duren tot eind 2016. Hieronder zie je de route van de te baggeren watergangen.

Nagekomen informatie van wijkbeheerder Ton Loevering: in de vijver bij het Wesselerbrinkpark bevindt zich een pomp voor de fontein die dit jaar is aangeschaft. Om schade aan deze pomp door het baggeren te voorkomen wordt hij binnenkort uit de vijver gehaald. Anders was hij er pas later in het jaar uitgehaald. In het voorjaar gaat de fontein weer aan.