AlifaInWesselerbrink

Bewonersavond “Meedoen in de Wesselerbrink”

Verslag van de bewonersavond op 24 november, waarin 40 bewoners uit 14 verschillende actieve bewonersgroepen met elkaar in gesprek gingen over hoe zij hun kwaliteiten inzetten in de wijk.

Door Bertus Siemerink
van Alifa

Er waren in totaal 24 bewonersgroepen uitgenodigd. Hiervan bleken er inmiddels 2 te zijn gestopt. Een aantal waren verhinderd en een aantal hebben niet gereageerd op de uitnodiging. Naast de bewoners waren er nog een aantal professionals aanwezig: Tonnie Loevering (stadsdeelbeheer), Anneke Stauttener (wijkregisseur Stadsdeel Management Zuid), Jurgen van Houdt (stadsdeelwethouder), Frank Eekelder van Eurus en opbouwwerkers Gert-Jan Tuller en Bertus Siemerink van Alifa.

De avond moest een beetje op gang komen. Maar gaandeweg de avond waren de bewoners met elkaar in gesprek. Dat was ook de opzet. Uitwisselen van talenten en ideeën opdoen bij andere actieve groepen. De opbouwwerker benadrukte nog eens welke belangrijke schakel zij zijn voor veel bewoners in de wijk om ook “mee te (kunnen) doen”.

Ook merkte hij op dat, net als elders, nieuwe (jonge) vrijwilligers gewenst zijn. Hij daagde de bezoekers uit op volgend jaar bij een volgende bijeenkomst in november allemaal 1 nieuwe vrijwilliger aan de hand mee te nemen. “Zitten we volgend jaar met 80 vrijwilligers in zaal”. Zo kunnen al deze vrijwilligers er voor zorgen dat nog meer bewoners in de Wesselerbrink meedoen.

Een voorwaarde hiervoor is dat je elkaar kent. Het organiseren van activiteiten zorgt voor ontmoeting en draagt ertoe bij dat meer mensen elkaar kennen. Deze avond was hiervoor ook bedoeld en tevens om van elkaars vaardigheden te leren.

Paar leuke wetenswaardigheden: Een bewonerscommissie die maandelijks contributie int van € 1,50, omdat sommige bewoners dit prettiger vinden dan eenmalig per jaar te betalen. Een andere bewonerscommissie organiseert activiteiten in het oude stookhuis, omdat men hier als huurder gratis terecht kan. Op een andere brink organiseerde een groep kinderen zelf de activiteiten voor hen, bijvoorbeeld een playbackshow. Een idee werd geopperd om bewoners van de brink in een bus naar de plaats van hun brink te brengen om nader kennis te maken met bijvoorbeeld Tubbergen of Tilligte.