meedoen2017b2

Wijkraad Wesselerbrink: meer vrijwilligers nodig in 2017

Woar geet opan met Wesselerbrink? De voorzitter van de wijkraad blikt terug naar het afgelopen jaar, en vooruit naar 2017.

Door Peter van Herpt,
voorzitter Wijkraad Wesselerbrink

Eerst een korte terugblik op 2016, een jaar waarin de wijkraad een paar goede vrijwilligers is kwijtgeraakt. Eerst moest Francis Wessing afscheid nemen om privéredenen. Francis heeft zich ruim 3 jaar zich ingezet voor de wijkraad. Wij missen zijn inzet en kunde. Daarna heeft Janny Kolz aangegeven dat ze per 31 december haar werkzaamheden bij de wijkraad neerlegt door privé-omstandigheden. Daarmee verliezen we twee zeer gedreven mensen. [Janny treedt af als penningmeester, maar blijft zich inzetten voor de Brinkpraat – redactie].

Francis Wessing

afscheidjannie

Afscheid van Janny Kolz (rechts)

Maar er is ook een nieuw gezicht bij de wijkraad, namelijk Jan Winter. Jan heeft in het verleden bij diverse landelijke organisaties in het bestuur gezeten. Maar ‘s avonds laat nog door het land reizen beviel hem steeds minder en daarom zocht hij het dichter bij huis.

Blijft dat we nu slechts 4 mensen in het bestuur hebben en dat is voor een wijkraad van een wijk als Wesselerbrink veel te weinig. Voor onze wijk zouden we een minimale bezetting van 7 mensen moeten hebben. We kunnen dan wel mooie plannen willen maken voor Wesselerbrink, maar met 4 vrijwilligers is dat haast niet te doen. Één van de belangrijkste speerpunten voor 2017 is dan ook dat we meer mensen in de wijkraad krijgen. Graag mensen met bestuurlijke ervaring.

Chapeau aan alle vrijwilligers

Gelukkig gaat het met de bemensing van de wijkbudgetgroepen wel redelijk goed, alhoewel ook hiervoor meer mensen welkom zijn. Wesselerbrink is met ongeveer 160 aanvragen per jaar één van de meest drukke wijken van Enschede wat aanvragen voor de wijkbudgetten betreft. Maar dat houdt ook in dat er veel gebeurt hier in de wijk waar de meeste bewoners plezier van hebben. Ga daar vooral mee door.

Ik heb in de 3½ jaar dat ik in de wijkraad zit gezien dat we erg veel vrijwilligers hebben die, waar nodig, de handen uit de mouwen willen steken – chapeau! Ik hoop dat er ook in het nieuwe jaar weer veel georganiseerd wordt in en voor Wesselerbrink en dat we een gelukkig 2017 mogen hebben.