zwerfafval

Voor actieve bewoners blijft het ophalen van ingezameld zwerfafval gratis

Werk je zelf als bewoner aan een schone buurt? Ruim je bijvoorbeeld zwerfafval op in je buurt? Dan blijft het laten ophalen van ingezameld zwerfafval, ook na 1 januari 2017 als diftar wordt ingevoerd, gratis voor jou.

Neem hiervoor wel eerst contact op met de wijkbeheerder van het stadsdeel, via: www.jijmaaktdebuurt.nl/samenonderhouden. Of via de contactinformatie op de stadsdeelwebsite op enschede.nl.

De wijkbeheerder kijkt samen met jou wat je nodig hebt. Zo zijn er blauwe afvalzakken beschikbaar die gratis worden opgehaald. Ook zijn er mogelijkheden voor grotere schoonmaakacties, zoals de “Jij maakt de buurt aanhangers” die vol zitten met alle benodigde spullen.

Als gemeente Enschede ondersteunen wij van harte initiatieven van actieve bewoners die bijvoorbeeld regelmatig het zwerfvuil opruimen in de openbare ruimte. Zo blijven we samen werken aan schone(re) buurten in Enschede.

Diftar

Wat is diftar? Diftar betekent dat je als bewoner naast de vaste afvalstoffenheffing gaat betalen voor het aantal keren dat je restafval (de grijze of ondergrondse container) aanbiedt. Groenafval blijft gratis. Klik hier voor meer informatie over diftar.

[Dit artikel verschijnt ook
op de website van Enschede]