Eerste straatfeest Mariëndaal groot succes

In de straat Mariëndaal hebben bewoners voor het eerst een groot straatfeest opgezet. 135 buren hebben deelgenomen. Strak georganiseerd, met minimaal budget, en fantastisch resultaat.

Professionele organisatie

Een enthousiaste groep buren kwam met het idee om een straatfeest te houden op de nationale Burendag op 23 september. Het feest werd goed voorbereid: er werd een gedetailleerd draaiboek uitgewerkt en gedocumenteerd. Dat kan volgend jaar zo opnieuw gebruikt worden. Voor de zomervakantie werden al flyers overhandigt aan de deur van alle bewoners.

Bewoners konden zich gemakkelijk aanmelden via de website www.eikendaal.nl. Daar konden ze ook meteen betalen voor het eten en drinken – via een digitaal winkelmandje; dat tekent de professionaliteit van deze organisatie. Subsidie werd aangevraagd bij het Oranje Fonds en tevens bij Wijkraad Wesselerbrink.

Uitgebreid programma voor jong en oud

Het feest startte met koffie en thee met iets lekkers, gevolgd door balonnen loslaten, schminken, GPS-speurtocht, patat met knakworst en een barbeque met fris, bier en wijn.

‘s Avonds schoof iedereen gezellig aan bij de digitale Mariëndaal Pubquiz waarbij groepjes met hun telefoon buurtgerelateerde vragen beantwoordde zoals Wat is de naam van deze postbode? en Welke hond hoort bij dit baasje? Team Hans Anders ging er met de winst én de Mariëndaal Wisseltroffee vandoor.

Dank

Het feestteam was blij verrast met het grote aantal aanmeldingen, en bedankt iedereen die zich heeft aangemeld voor het feest en heeft meegeholpen. Ook bedankt zij het Oranje Fonds en Wijkraad Wesselerbrink voor de financiële bijdrage.

Het team heeft de intentie uitgesproken om volgend jaar wederom een straatfeest te organiseren.

Zie voor meer informatie de website van de buurt zelf: www.eikendaal.nl.