Cruyff Court bij speeltuin Tuindorp genoemd naar Karim el Ahmadi

Wesselerbrink eert oud-bewoner van de wijk en Feyenoordspeler Karim el Ahmadi door het Cruyff Court naar hem te noemen. Nadat de grasmat van dit voetbalveld was vervangen is het op 2 november feestelijk heropend.

Vol verwachting wachtten de aanwezigen op de komst van de eregast van deze middag. Woensdagavond stond hij nog op de grasmat in Oekraïne en door een vertraging van het vliegtuig kon hij er helaas niet bij zijn. Maar hij heeft beloofd dat hij het goed gaat maken! Karim el Ahmadi, aanvoerder van landskampioen Feyenoord en voormalig bewoner van Wesselerbrink. Wethouder Sport, Jurgen van Houdt, combinatiefunctionaris Charbel Botros, FC Twente Scoren in de Wijk en de kinderen openden daarom samen het veldje.

Na het officiële moment van ondertekenen van het convenant door de samenwerkingspartners werd het veld in gebruik genomen en konden de kinderen meedoen aan het voetbaltoernooi. Aan het einde van de middag werd er nog een verloting gehouden onder de kinderen die een kaartje hadden ingevuld. Zij konden een wedstrijdbezoek in de skybox winnen voor de wedstrijd FC Twente – ADO Den Haag.

Het Cruyff Court is een veilige plek waar jongeren vrij kunnen spelen en die uitdaagt tot bewegen. Maar het is ook een podium voor de jeugd waar ze leren over o.a. respect, waar ze vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en ervaren hoe het is om te winnen en te verliezen.

Het Cruyff Court Karim el Ahmadi convenant is getekend door Gemeente Enschede, Sportaal, Bonhoeffer, Ai1S de Zuidsprong, Alifa, FC Twente Scoren in de Wijk, KOV Hebbes en Stichting Enschedese Speeltuinen.

Tekst: Sportaal
Foto’s: Johan Bruinsma

De opening is ook uitgezonden door TV Enschede FM. Kijk hier; het onderwerp komt om 5:12 aan de orde.