1.000 bloembollen voor je buurt

Vraag geld aan bij het Oranje Fonds voor een biologisch bloembollenpakket. De Groene Loper helpt je met de aanvraag op vrijdag 6 juli bij Erve Leppink.

Het Oranje Fonds financiert allerlei initiatieven voor de landelijke Burendag in september. Daarvoor moet je wel op tijd een aanvraag indienen.

Het team van de Groene Loper Enschede steunt je met de aanvraag van geld om je buurt te vergroenen. Dit jaar leggen zij het accent op het planten van biologische bloembollen. Met de aanvraag kun je voor 106 euro een biologisch bloembollenpakket aanvragen. Je krijgt daarvoor 1.000 bollen die behalve in het voorjaar je straat opvrolijken, ook voedsel bieden voor bijen en vlinders.
Maar je kunt er ook voor kiezen om het geld te besteden aan struiken, planten, een bankje, een insectenhotel en/of fruitbomen.

Interesse? Je bent van harte welkom op vrijdag 6 juli tussen 10 en 12 uur bij Erve Leppink, Geessinkbraakweg 23.

Onder het genot van een hapje en een drankje zitten vrijwilligers met laptops voor je klaar om je te helpen bij het invullen van het aanvraagformulier. Voor een bureninitiatief moet de aanvraag  met minimaal 5 buurtgenoten ondertekent worden en je dient een kopie van een recent bankafschrift mee te nemen. Heb je grotere plannen voor je buurt? Er zijn enkele mensen van wijkteams aanwezig om je te helpen bij het realiseren van je project.