Opschoonactie Zunabrink op 29 sept

Het afgelopen jaar werden al veel meldingen over illegale afvaldumpingen gedaan, door de stad heen. De foto’s en verhalen van inwoners liegen er niet om, zoals het verhaal van de bewoners van een flat aan de Zunabrink.

In veel gevallen gaat het om gemakzucht en niet onmacht. Daarom moet er hard worden opgetreden tegen dit soort vervuiling, met handhaving en het uitdelen van boetes.

Maar alleen hard optreden lijkt niet genoeg. Het woongenot in de wijk wordt ernstig aangetast door de vervuiling en daarom is het tijd voor noeste arbeid. Er is op 29 september een opschoonactie georganiseerd, waarbij we met elkaar de handen uit de mouwen  steken en zwerfvuil gaan opruimen.

Arjan Kampman (PvdA), de stadsdeelwethouder Zuid, helpt ook handje mee. Vele handen maken licht werk, dus kom  helpen de wijk weer aangenaam te maken. Alle kleine beetjes helpen!

Verzamelen om 11.00 uur op de hoek bij de Zunabrink – Hekselbrink om vandaar uit de wijk in te gaan. Om 13.00 uur houdt de wethouder een koffie spreekuur bij het Winkelcentrum Zuid, bij de ingang van de Big Bazar (Wesseler-Nering 40C). Onder het genot van een kopje koffie kunt u met hem in gesprek over zaken die u bezig houden.

Melden
Naast extra opschoonacties zoals deze vraagt onze wethouder inwoners illegale dumpingen in de stad of in het buitengebied te blijven melden. Zo kan er worden bijgehouden of de dump toeneemt en waar die het meeste voorkomt. Ook kan er daardoor beter worden opgetreden.

Meldingen en klachten kunnen worden ingediend bij Twente Milieu op 0900 – 85 20 111 (5 cent per minuut) of (met foto’s en locatie) via info@twentemilieu.nl Een schoon milieu is een zaak van ons allemaal. Laten we daar samen aan werken!