Even uit naar het gezellige Pompoenhöfke

Vlak bij onze wijk richting Buurse ligt ’t Pompoenhöfke. De jaarlijkse pompoenverkoop is vandaag gestart op deze boerderij. Leuk voor een uitje op 10 minuten fietsafstand.

De boerderij ligt aan de Lutje Bruninkweg 25, ten zuiden van Wesselerbrink. De bordjes aan de weg geven aan waar je moet zijn.

Het is ‘s middags tot half november geopend. En in de herfstvakantie van 22 oktober t/m 27 oktober kun je er ‘s middags pompoen kopen en uitsnijden.

‘t Pompoenhöfke word gerund door de familie Stokkers. De pompoen komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is al in de 16e eeuw in Europa voor het eerst ingevoerd. Wat eigenlijk 15 jaar geleden begon als een hobby met een zakje zaad en een groentetuin is nu veel meer geworden, vertelt Bendine Stokkers. “Eerst gingen de kinderen meteen kar de straat op om de pompoenen te verkopen maar we kregen er zoveel en wat ik wel belangrijk vind, er zijn voornamelijk eetbare pompoenen. Wij hebben 90 verschillende soorten, waaronder de Butternut pompoen.”

Pompoenen zijn er in verschillende smaken van lichtzoet naar nootmuskaatachtig. Er zijn pompoen-ovenschotels, hartige taarten,maar natuurlijk ook soep. Op de vraag of we dus al een pompoen gaan eten met een wijntje erbij vertelt Bendine dat wij hier in Nederland er nog niet helemaal klaar voor zijn. “Onze leverancier was in Hongarije en daar kreeg hij een Butternut (fles pompoen) in een plak uit de oven gesneden met provinciaalse kruiden en roomkaas erover. Wij hier hebben nog een hele weg te gaan om dat te leren eten. “.

Meer informatie: www.pompoenhofke.nl of hun facebook-pagina.

Aangepaste tekst van Robert Frieser,
Om de Hoek Gekeken