Dreiging einde Magneet als activiteitencentrum

De wijkraad trekt hard aan de bel: ze vreest voor het einde van De Magneet als activiteitencentrum in onze wijk. De gemeente wil er mogelijk ambtenaren huisvesten.

Aanstaande zaterdag is er een Open Dag van het wijkcentrum. Maar liefst 40 organisaties laten dan zien welke activiteiten er voor wijkbewoners te vinden zijn.

Maar de gemeente wil haar Servicecentrum Zuid aan de Wesselerbrinklaan verkopen en de 17 ambtenaren verhuizen naar De Magneet. Het wijkcentrum is eigendom van de gemeente. Eerder had de gemeente de organisaties in het wijkcentrum al meegedeeld dat ze de huur na 1 januari nog niet kunnen verlengen.

De wijkraad geeft een duidelijk noodsignaal. Agnes van Baal in de Tubantia vandaag: “Wij denken dat de combinatie van zeventien werkplekken voor ambtenaren en de groepen die gebruikmaken van het wijkcentrum gaat botsen. Op woensdagmiddag heb je de disco voor jongeren, op donderdag dansen voor ouderen en je hebt overdag ook veel andere activiteiten. Moeten die straks wijken? Door de onduidelijkheid haken nu al gebruikers af. De uitholling is al begonnen. Je zou bijna denken aan opzet.”

Bewoners zijn a.s. zaterdag welkom in De Magneet. Van 12.00 tot 16.00 uur krijg je een indruk van veel activiteiten die er het hele jaar door zijn. Denk aan cursussen, de Wetswinkel, een zangkoor, muziekstudio voor de jeugd, disco, bingo, enzovoort. Om het extra gezellig te maken zijn er die dag kraampjes met o.a. poffertjes en broodjes worst!