Nieuw MTB-parcours aan de Geessinkweg

EWV Het Oosten gaat een MTB-parcours aanleggen rondom het clubhuis aan de Geessinkweg 148a. Het nieuwe 650 meter lange parcours bestaat straks uit allerlei uitdagende hindernissen voor de actieve mountainbiker.

Door vertrek van boogschietvereniging De Vrije Schutter is het terrein rondom het clubhuis vrijgekomen. Dit is voor EWV Het Oosten een uitgelezen kans om het terrein om te bouwen tot een MTB-parcours.

Het nieuwe terrein is 7000 m2 groot en wordt ingericht met een vlakterrein voor algemene oefeningen. Daarnaast wordt 650 meter MTB-parcours aangelegd met allerlei uitdagende obstakels en hindernissen waardoor fietsbeheersing en techniek geoefend kan worden. Ook komt er een eigen jeugdhonk met overkapping waar ouders en geĂ¯nteresseerden de training kunnen volgen.

Met het MTB-parcours kunnen kinderen zonder MTB-ervaring kennis maken met MTB-en, wordt de fietsveiligheid vergroot van jonge kinderen in een gecontroleerde omgeving, en kunnen zij MTB-technieken aanleren. Het nieuwe MTB-parcours is ook uitermate geschikt voor het geven van mountainbike-clinics voor de beginnende en gevorderde MTB-er.

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en zijn naar verwachting in het najaar afgerond.