Open dag De Magneet

Op zaterdag 6 oktober presenteerden 14 van de 40 organisaties wat ze het hele jaar door in wijkcentrum De Magneet te bieden hebben. "Het liep lekker binnen."

Door Dineke Buurman

Wanneer je met veel vrijwilligers heel veel werk verzet om een open dag, die ook gedeeltelijk buiten wordt gehouden, een doorslaand succes te laten zijn, is het heel spannend hoe het weer die dag zal zijn koud, regen of toch…

Nu, het weer heeft al onze gespannen verwachtingen overtroffen en vanaf twaalf uur liep het lekker binnen. Het Zuiderkoor gaf plus minus twaalf uur de aftrap onder een gezellige tent voor het Smiley veld. De braadworsten en loempia’s vonden gretig aftrek en in de grote zaal werden spelletjes gedaan onder het genot van een kopje koffie en eigen gemaakte koekjes van Power.

Ook voor de kinderen was er van alles te doen bij Smiley: spelletjes, knutselen en springkussens. De kinderen mochten hun trek stillen met lekkere poffertjes. Voor iedereen waren er ook de hamburgers en braadworsten. De Kinderboerderij was aanwezig met de huifkar die een rondje maakte door de wijk. Zelfs zo leuk dat ook de volwassenen mee wilden. Ook de dansgroep Gigi’s crew trok veel belangstelling.

Binnen waren allerlei groepen actief, wereld dansen, creatief, ouderensoos, biljarten, darten, studi WOW, Mindfulness, wijkwijzer, ontmoetingsgroep Alifa,enz. ‘s Middags om half drie begon de bingo in de grote zaal. Er kon geen muis meer bij. De bezoekers kwamen spontaan de handtekeninglijsten tekenen voor het behoud van de Magneet voor de wijk in deze vorm. Het leeft en daar
zijn we blij mee.

Fotograaf Johan Bruinsma heeft ook deze middag alles weer vastgelegd op de gevoelige plaat en hoe leuk dat kan zijn heeft iedereen in de grote zaal bij de permanente fotogalerij kunnen zien. Er zijn heel mensen die in de magneet komen en ook uit de wijk gefotografeerd door Johan.