Organisaties kunnen blijven in De Magneet

Goed nieuws: de gemeente heeft besloten dat de 40 organisaties volgend jaar in ons wijkcentrum kunnen blijven. Na een intensieve campagne haalt de wijkraad opgelucht adem.

Foto boven: de Tubantia van 20 oktober

Eerder leek de gemeente aan te sturen op het opzeggen van de huur voor organisaties omdat de gemeente zelf wil verhuizen van het servicecentrum naar het wijkcentrum. De wijkraad voerde een krachtige campagne om dat te voorkomen.

Op donderdag 18 oktober kwamen vertegenwoordigers van organisaties en gemeentelijke instanties bijeen in De Magneet. Daar is besloten dat het plan van tafel is. Alle 40 organisaties kunnen blijven; contracten worden verlengd. Namens de wijkraad vertelt voorzitter Henk Siekmans enorm blij te zijn met de uitkomst.

Foto: Johan Bruinsma

Het Magneetje & StudiWoW

Helaas heeft Alifa ondertussen al haar vertrek aangekondigd. Alifa biedt momenteel met Het Magneetje een luxe locatie voor de jeugd met een bar, dansvloer en moderne muziekstudio (StudiWoW) om zelf muziek op te nemen en te mixen. Met moderne apparatuur dat is betaald met wijkbudget. De jeugd schijnt hier de laatste tijd minder te vertoeven. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is, en het is ook nog niet duidelijk waar Alifa heen verhuist. Henk Siekmans van de wijkraad: “je moet moet de jeugd niet wegsturen”. Wordt vervolgd…

StudiWoW tijdens de open dag in 2016

Lees ook: