Film over hulp bij (jeugd)armoede

In deze film maak je kennis met enkele instellingen zoals wijkteams, de voedselbank, de kledingbank, de stadsbank en stichting leergeld. Deze kunnen gezinnen ondersteunen met bijvoorbeeld het aanbieden van voeding, kleding, een fiets en zwemlessen.

In Enschede heeft ongeveer 1 op de 20 huishoudens moeite om maandelijks financieel rond te komen. De energierekeningen van de zorgverzekeraar en de huur blijven zich opstapelen. Niet alleen voor volwassenen levert dit problemen op. Vaak leiden ook kinderen hieronder. Één op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dit betekent dat ze soms zonder ontbijt naar school toe gaan niet mee kunnen doen met leuke dingen zoals sporten of muziekles. Maar ook niet mee mogen op een schoolreisje kan een probleem zijn.

Je staat er niet alleen voor

Je staat er niet alleen voor. Belangrijk is wel dat je op tijd aan de bel trekt. Je voorkomt dat je problemen erger geworden als je snel hulp inschakelt. In Enschede kun je terecht bij heel veel organisaties en instellingen die kunnen helpen of kunnen verwijzen. In deze film wordt dat uitgelegd.

De film is nagesynchroniseerd in het Turks, Engels, Arabisch en Aramees. Zie het lijstje onder de film.

Meer informatie

  • Voor regelingen voor kinderen: zie het Kindpakket. Op de website van het kindpakket kun je alle mogelijkheden vinden.
  • Voor hulp bij geldzorgen: zie de Wijkteams.

Bekijk de film in een andere taal