Herfstbladeren worden deze week opgeruimd

De komende week ruimt de gemeente de herfstbladeren op in onze wijk. Je kunt dan tevens bladeren van je eigen tuin of oprit kwijt, door ze in bladhopen bij elkaar te harken.

Van de gemeente

De gemeente verzamelt bladafval zoals elk jaar in twee rondes. In het najaar vindt de grootste ronde plaats. Begin 2019 vindt de tweede ronde plaats, waarin het dan nog achtergebleven blad wordt verzameld en opgehaald. De gemeente probeert daarbij de overlast en onveiligheid door vallende bladeren zoveel mogelijk te beperken Bij het opruimen van blad ligt de prioriteit bij de verkeersveiligheid. Hoofdwegen en hoofdfietspaden worden dus als eerste bladvrij gemaakt.

Wat je zelf kunt doen met je verzamelde bladeren

In de week dat het blad in onze wijk wordt opgehaald mag je bladeren op de verzamelplaatsen (plekken waar je ziet dat de gemeente zelf het verzamelde blad neerlegt) of op de grasstrook neerleggen. Dat mag voor zowel bladeren uit je eigen tuin (als de groene container vol zit of er geen mogelijkheid is voor een composthoop) als voor bladeren die je verzamelt bij bijvoorbeeld het zelf bladvrij maken van uw straat. Let daarbij in elk geval op het volgende:

  • Maak niet te hoge bladhopen;
  • Bewaar wat afstand tot eventuele bomen;
  • Zorg dat er geen takken bij het blad zitten;

Want anders kan de gemeente het blad niet goed met de machine ophalen.

Houd daarnaast ook rekening met het volgende:

  • Bladeren worden niet meer opgehaald als je deze na de ophaalweek op verzamelplekken of het gras neerlegt.
  • Er worden net als afgelopen jaren geen bladkorven meer geplaatst.

In alle gevallen blijft de veiligheid van de openbare ruimte belangrijk. De gemeente neemt bij onveilige situaties maatregelen. Daarom vraagt de gemeente je om onveilige situaties, zoals door bladeren van bomen, te melden via de gemeentelijke website.

Warning: Undefined variable $string in /customers/b/9/a/wesselerbrink.com/httpd.www/wp/wp-content/themes/gazette-child/functions.php on line 103