Sinterklaas ook gearriveerd in Wesselerbrink

Zaterdagmiddag reed Sinterklaas op zijn paard met zijn gevolg - zwarte pieten en de Pietenband - door onze wijk naar het winkelcentrum en naar de Posten. In De Magneet werd daarna lekker doorgefeest met een Pietendisco.

Terwijl de goedheiligman door de wijk trok, begon in het winkelcentrum al een feestje. De Muziekpiet zong met kinderen bekende sinterklaasliedjes. Het werd steeds drukker. Kindjes met gespannen gezichtjes: het is toch best spannend.

Een uurtje later kwam de stoet aan en werd Sinterklaas luid zingend ontvangen door wethouder Arjan Kampman. Sinterklaas vertelde dat hij erg blij was alle kinderen van Wesselerbrink weer te zien. Ondertussen deelden de pieten pepernoten uit. Wat een spektakel maakten die pieten: geweldig, je zult maar ineens Bob de Bouwer-piet voor je hebben staan!

Sinterklaas nodigde Job en Ineke Brömmelhaus uit om bij Sinterklaas een bos bloemen met een cadeautje in ontvangst te nemen. Job en Ineke zijn al 25 jaar vrijwilligers bij Kinderboerderij de Wesseler. Dat mag wel eens beloond worden!

Sinterklaas bedankt Job en Ineke Brömmelhaus, vrijwilligers bij de kinderboerderij

Daarna maakte Sinterklaas een rondje door het winkelcentrum en konden kinderen met hem op de foto, terwijl enkele pieten met de kinderen bleven dansen op het podium. Wat een opkomst: zeker 250 kinderen hebben zich uitstekend vermaakt!

Tot slot bracht Sinterklaas met zijn gevolg een bezoekje aan verzorgingshuis de Posten waar hij ook enthousiast werd binnengehaald. Voor de kinderen was het feest nog niet afgelopen. Om half 4 begon de Pietendisco in de Magneet, georganiseerd door de vrijwilligers van De Brink. Van de muziek, chocolademelk en pepernoten werd genoten. Kortom het was een geweldige dag. Iedereen bedankt voor de geweldige organisatie!

Film: Gerben de Jong
Foto’s: Johan Bruinsma