Echt Zuid – Prikkelpraat

Vakantie, en ja ook dan mag Nanna zo af en toe op de kleintjes letten. Niet alleen Lieveke, maar ook grote broer heb ik deze dag onder mijn hoede. We gaan er een leuke dag van maken want het is dinsdag, marktdag in de stad. Vanaf het Oosterveld in een mum van tijd met de bus en dat is genieten voor beide kids. Bovendien mogen kinderen gratis met de bus tot 31 maart, dus centjes over voor wat leuks.

Grote broer heeft het uitgeprinte ticket in de hand en overhandigt dat vol overgave aan de buschauffeur. Die, met een knipoog naar mijn kant, heel enthousiast het stukje papier bekijkt en ons officieel toestemming geeft om mee te rijden. We vinden een plekje op de achterbank met zijn drieën, want daar kun je zwaaien naar mensen die achter de bus rijden. Bij deze excuses…. ja, dat waren wij, die idiote handjes. Bij deze ook meteen bedankt alle lieve mensen die even de moeite namen om terug te zwaaien, TOP.

Wat moeten we lachen om de Duitse auto die zomaar achter de bus de busbaan op rijdt. Grote broer ziet het het eerst en roept: Dit is de busbaan! We proberen alle gebaren en ineens begrijpt de man het en rijdt met een noodgang de UITrit van de brandweer in. Dat bedoelen wij dus niet meneer; volgende keer beter opletten bitte.

Eenmaal in de stad een paar boodschapjes doen, rondje in de draaimolen en snoep beloofd. Dacht je nu dat we die snoepkraam kunnen vinden… Wat valt me die markt tegen, een slap aftreksel van wat het vroeger was toen wij met onze kids gingen. Dan maar even naar de HEMA, waar de rijen dik voor de kassa staan. Ik zie de kleine schoudertjes langzaam zakken, de puf gaat eruit. Weten jullie wat we doen? We gaan terug en bij onze eigen HEMA wat lekkers halen. Dat plan valt in goede aarde en op de terugweg is de stemming weer opperbest.

We stappen uit bij Zuid en vermaken ons prima in een heerlijk rustige HEMA. Met een “kleuren op nummer”-boek en een doosje vol stempels wandelen we het laatste stukje naar huis. Ze zijn stil, te moe om te kletsen, …. o nee, ze smullen. De zak banaantjes mist namelijk al een hoekje en ik vraag me af waarom we sommige dingen zo ver willen zoeken terwijl het dichtbij te krijgen is. Gewoon HEMA. In ZUID.

Nanna

Tip: kinderen mogen tot 31 maart gratis met de bus.

Wil je ook een verhaal / ergernis of gewoon een gedachte kwijt, maar vind je het moeilijk om het kort en krachtig onder woorden te brengen? Mail naar Nanna en ze maakt er een statement van. Ook gewoon een gezellig mailtje is van harte welkom. Mailadres: nannaprikkelpraat@gmail.com