Gezocht: AutoMaatjes voor minder mobiele buurtgenoten

Vorig jaar is ANWB-AutoMaatje in Enschede van start gegaan. In korte tijd weten de senioren deze vervoersdienst te vinden en te waarderen. Het aantal ritten neemt dusdanig toe dat het team van 35 vrijwillige chauffeurs versterking nodig heeft, ook in de zuidwijken.

Veel mensen willen graag eens naar de stad, een soos, het winkelcentrum of moeten naar het ziekenhuis. Vaak is dit door problemen met het vervoer lastig te realiseren. Als mensen niet veel
contacten hebben en ook niet meer mobiel zijn kan eenzaamheid het gevolg zijn. Er is niet altijd een geschikt vervoersaanbod voor minder mobiele senioren. Vandaar dat AutoMaatje zoveel nieuwe deelnemers krijgt.

Vrijwillige chauffeurs gezocht

De vrijwilligers van AutoMaatje vervoeren deelnemers tegen een kleine kilometervergoeding. Als vrijwilliger bepaal je zelf wanneer en hoe vaak je wilt rijden.  Wil je een AutoMaatje worden voor minder mobiele plaatsgenoten? Het team van AutoMaatje nodigt je van harte uit voor een informatiegesprek.

Alifa Welzijn Ouderen
Pathmossingel 202
7513 CM Enschede
Theo Jongman
tel. 053 432 01 22
t.jongman@alifa.nl

Website: www.anwb.nl/lidmaatschap/maatschappelijk/mobiliteit/automaatje

Zelf vervoer aanvragen

Heb je vervoer nodig? Is er geen redelijk alternatief? Is zelf regelen lastig en kun je geen redelijk beroep doen op vervoer met indicatie? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met de de ANWB AutoMaatje-coördinator van Alifa: tel. 053 432 01 22. Je hoeft geen lid te zijn van de ANWB.

De coördinator belt je terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor je gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten.

Een gedachte over “Gezocht: AutoMaatjes voor minder mobiele buurtgenoten

Reacties zijn gesloten.