Harm Edens: fijne jeugd in Enschede

Harm Edens in de Tubantia van dit weekend: "We woonden vanaf het begin op de Wesselerbrink en elke maand zagen we nieuwe huizenblokken in het weiland ploffen."

Op zijn eigen website schrijft hij “Heel lang geleden alweer – in 1961 – werd ik geboren in Enschede. Ik vond het leven vanaf het allereerste begin bijzonder leuk. Buitenspelen, school, sport, toneelspelen – ik heb me er tot m’n 17e fanatiek mee bezig gehouden. Toen ben ik Nederlandse Taal-en Letterkunde gaan studeren in Groningen en daarna Theaterwetenschap in Amsterdam. 23 jaar lang heb ik comedieseries voor tv geschreven, waaronder Laat Maar Zitten, In de Vlaamsche Pot, Sam Sam, ‘t Zonnetje in Huis en Hij & Julia.”

In de Tubantia van 9 februari staat een interview met Harm Edens. Hij herinnert zich Enschede als een stad waar weinig te doen was. “Maar ik heb er ook een fijne jeugd gehad. Speelde fanatiek korfbal in de Wesselerbrink, zat op scholengemeenschap Zuid. Geweldige school.”

Harm woont nu met zijn partner in Zutphen en is vader van twee kinderen.

Lees het hele artikel van de Tubantia.